پیشنهاد اخذ تضمین بانکی قبل از تحویل قیر یارانه‌ای به پیمانکاران

اخبار
معاون راهداری گفت: شاید این نگرانی وجود داشته باشد قیر یارانه‌ای ارائه شده به پیمانکاران در بازار آزاد به فروش برود اما با ساز و کارهایی می‌توان جلوی آن را گرفت. یکی از راه‌ها این است که قبل از تحویل قیر از آن پیمانکار تضمین بانکی بگیریم، در این صورت پیمانکاران انگیزه‌ای برای فروش مصالح […]
تاریخ انتشار 1401/01/15

معاون راهداری گفت: شاید این نگرانی وجود داشته باشد قیر یارانه‌ای ارائه شده به پیمانکاران در بازار آزاد به فروش برود اما با ساز و کارهایی می‌توان جلوی آن را گرفت. یکی از راه‌ها این است که قبل از تحویل قیر از آن پیمانکار تضمین بانکی بگیریم، در این صورت پیمانکاران انگیزه‌ای برای فروش مصالح یارانه‌ای در بازار نخواهند داشت.
رضا اکبری در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره اثرگذاری افزایش نرخ تورم در اجرای پروژه‌های عمرانی و به ویژه راهداری اظهار داشت: به طور قطع نوسانات قیمتی پروژه‌های عمرانی را با چالش مواجه می‌کنند و باید توجه داشته باشیم که پروژه‌های بسیار مهمی مانند رفع نقاط حادثه‌خیز که به طور مستقیم با ایمنی سفر ارتباط دارد ترکیبی از ۳ عامل نیروی کار، مواد مصرفی و هزینه‌های جاری هستند  و در تمام این اقلام شاهد افزایش قیمت هستیم. به خاطر دارم در سال ۹۶ هزینه رفع ۱۵۰۰ نقطه حادثه‌خیز ۲۰۰۰ میلیارد تومان بود که همان سال با این عدد توانستیم ۵۰۰ نقطه را برطرف کنیم و تورم باعث شد هزینه ۱۰۰۰ نقطه باقی مانده تا ۳۰۰۰ میلیارد تومان افزایش پیدا کند.
وی ادامه داد: پیشنهاد ما برای کنترل قیمت‌ها و مصون ماندن پروژه‌های عمرانی از رشد نرخ تورم، تعیین قیمت مصوب برای مصالح ساختمانی مورد مصرف در پروژه‌ها است.
معاون راهداری سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای در پاسخ به این سوال که  ممکن است انتقاداتی به این پیشنهاد وجود داشته باشد مبنی بر اینکه این فرصت رانتی برای فروش مصالح یارانه‌ای در بازار آزاد از سوی برخی از پیمانکاران ایجاد شود، گفت: این موضوع را رد نمی‌کنم اما شامل تمام پروژه‌ها نمی‌شود و شاید تنها در یک درصد پروژه‌ها رخ دهد که می‌توان ساز و کاری برای جلوگیری از این مسئله پیش‌بینی کرد. امروز شاید این نگرانی وجود داشته باشد قیر یارانه‌ای ارائه شده به پیمانکاران در بازار آزاد به فروش برود اما با ساز و کارهایی می‌توان جلوی آن را گرفت.
اکبری افزود: یکی از راه‌ها این است که قبل از تحویل قیر از آن پیمانکار تضمین بانکی بگیریم، در این صورت پیمانکاران انگیزه‌ای برای فروش مصالح یارانه‌ای در بازار نخواهند داشت. روش دیگر کنترل برای ورود و خروج مصالح در کارگاه‌ها است که می‌توان با نظارت‌هایی خروج مصالح از کارگاه را کنترل کرد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *