زادروز جمشید مشایخی/ نقشی ماندگار در یاد

اخبار
گروهی از هنرمندان ایران زمین با تاریخ و فرهنگ و حتی زندگی مردم کشورمان گره خورده و عجین شده اند. جمشید مشایخی در سال ۱۳۱۳ در تهران متولد شد. او اصالتاً اهل شهرستان تنکابن در استان مازندران بود. دارای تحصیلات ناتمام در رشتهٔ تئاتر بود که در سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای […]
تاریخ انتشار 1400/09/06

گروهی از هنرمندان ایران زمین با تاریخ و فرهنگ و حتی زندگی مردم کشورمان گره خورده و عجین شده اند.

جمشید مشایخی در سال ۱۳۱۳ در تهران متولد شد. او اصالتاً اهل شهرستان تنکابن در استان مازندران بود. دارای تحصیلات ناتمام در رشتهٔ تئاتر بود که در سال ۱۳۳۶ به استخدام اداره تازه تأسیس هنرهای دراماتیک درآمد و به عنوان بازیگر کار خود را در برنامه نمایشی کانال سوم غیردولتی آغاز کرد، اولین فعالیت هنری وی بازی در تله‌تئاتر «بعد از سی سال» به کارگردانی علی نصیریان در سال ۱۳۳۹ بوده‌است و با ایفای نقش در فیلم کوتاه «جلد مار» هژیر داریوش به همراه فخری خوروش جلوی دوربین رفت.
او حتی به خاطر بازی سینمایی اش برای مدتی از کار تئاتر اخراج شد. در واقع کار حرفه‌ای خود را از سال ۱۳۴۹ به‌طور رسمی شروع کرد. بازی جمشید مشایخی در نقش انسان‌های بی‌رحم و همچنین نقش‌های تاریخی همچون «شازده احتجاب»، «کمال الملک» و رضا تفنگچی/خوشنویس در سریال «هزار دستان» نشانگر از توانایی بازیگری اوست. او در سال ۱۳۶۳، بابت بازی در دو فیلم گل‌های داوودی و کمال‌الملک، برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم فجر شد. از نمایش‌های مهم او بازی در نقش «بزرگ آقا» در نمایش میراث کارِ بهرام بیضایی در تالار ۲۵ شهریور در آذر ماه ۱۳۴۶ بود.
مشایخی در سال ۹۳ به عنوان سفیر سلامت چشم و بینایی و در سال ۹۴ به عنوان سفیر سلامت از سوی وزارت بهداشت و دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران معرفی و به وی تندیس سلامت اهدا شد.
استاد مشایخی در فروردین سال ۱۳۹۸ درگذشت ولی یادش تا همیشه با ایران و ایرانی هاست.

شرکت پالایش نفت جنت به عنوان حامی فرهنگ و هنر ایران، زادروز ۸۷ سالگی زنده یاد جمشید مشایخی را ارج می نهد.

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *